Només hi ha dos vins: els que t’agraden i els que no

La única cosa que compta del vi és si t’agrada o no. El món del vi habitualment ha usat tecnicismes que potser no són necessaris i que poden allunyar-nos de la possibilitat de gaudir-ne. En l’era d’Instagram, de l’alliberament de la dona, la preocupació per la sostenibilitat i tantes altres coses, potser és el moment de desacomplexar-se i viure el vi amb tots els sentits.

Els joves es demanen una cervesa sense por però per alguna raó sembla que amb el vi això és més complicat. Com si per degustar-lo calgués entendre-hi, explicar-lo o conèixer els vins, quan en realitat només hem de distingir entre els que ens agraden i els que no. En el llibre #DiVInament. Vins amb sentit que llança ara al mercat Larousse Editorial,  la Meritxell Falgueras té com a objectiu endinsar al lector en el món del vi d’una manera senzilla i atractiva.

Des d’un coneixement familiar i professional del vi, la Meritxell Falgueras ens anima a donar el pas per fruir del vi i proposa un recorregut pels cinc sentits (i encara un sisè, el de la intuïció). Una lectura ràpida i amena, amb la que aprendràs el que necessites saber per poder gaudir sense complexos del vi. Durant la lectura descobriràs tips per fer més guai la manera de parlar sobre el vi, que els vins blancs estan en alça, que si t’agrada el rosat ho has de dir amb el cap ben alt i que n’hi ha de boníssims, com diferenciar un criança, d’un reserva i un gran reserva fets amb el mateix raïm, i moltes, moltíssimes coses més.

A més a més l’autora va proposant alguns petits reptes i pràctiques que t’ajudaran a interioritzar la lectura (com tot el que s’aprèn amb l’experiència), com per exemple, prendre formatge blau amb vi negre i després amb un vi dolç, per adonar-te de quin se li adiu més o provar de menjar carxofes amb vi i percebre la distorsió del sabor.

La Meritxell Falgueras forma part de la cinquena generació del prestigiós Celler de Gelida, a Barcelona, i la seva parella és propietària de Podere San Cristoforo, un dels cellers toscans amb més tradició. És sommelier i gràcies al seu talent comunicador tant en tastos de vi com en llibres, ràdio, televisió o xarxes sociales (@winesandthecity) transmet amb passió els seus coneixements sobre el vi.

Amb vídeos exclusius en què la Meritxell ens guia pel món del vi!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.